Iconos cabecera

Destaquem

  L’ATM de Lleida fomenta la mobilitat sostenible a l’escola a través del concurs ‘Parada Literària’ (21/04/2017)

  L’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l’Àrea de Lleida ha lliurat avui els premis de la sisena edició del Concurs Escolar Parada Literària, en un acte celebrat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

  Des de fa quatre anys, l’acte d’entrega de premis s’emmarca dins de la festivitat de Sant Jordi, tot i que aquest any s’avança un parell de dies perquè la Diada cau en diumenge i, per tant, és un dia no lectiu per a les escoles. Situant l’entrega de premis en el marc de la Diada, es dóna una major visibilitat al premi, ja que aquesta és la jornada literària per excel·lència del país; contribuint des de l’escola i des d’un ens públic, com és l’ATM de Lleida, a la implicació de les noves generacions no només en la festa, sinó en el gust, l’estimació i l’afició per l’expressió literària i artística.

  L’acte de lliurament de premis ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés a banda de representats d’Autocars Gamón, Autobusos de Lleida, Alsa i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, col·laboradors d’aquesta activitat.

  En la sisena edició, hi ha pres part prop de 600 alumnes de 10 centres educatius de la província de Lleida.

  Els guanyadors de les diferents categories han estat els següents:

  Expressió artística. “Ens movem en colors: dibuixa el transport públic”
  • Grup-1 (Cicle Mitjà). Dibuix sobre el món del transport de persones. Tècnica lliure. Paula Buendía, alumna del col·legi Sagrada Família de Lleida.
  • Grup-2 (Cicle Superior). Expressió plàstica lliure sobre la mobilitat sostenible. Naiara Blasco, alumna de primària de l’escola El Timó de Sidamon.
  Expressió literària. Prosa. “Cròniques d’a bord: el transport públic en 40 línies”
  • Grup-3 (1r Cicle d'ESO). Redacció. Ariadna Agustí, alumna de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega per l’obra “Un recorregut groc, dos vides i una passió”
  • Grup-4 (2n Cicle d'ESO). Redacció. Rita Piñol, alumna de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega per l’obra “Cròniques d’a bord”
  Expressió escrita. “Què faries per millorar el model de mobilitat de la teva ciutat?”
  • Grup 5 (Batxillerat i Cicles Formatius). Glòria Flotats, alumna de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega
  Expressió escrita. “Redacció lliure sobre la mobilitat sostenible”
  • Grup-6 (Alumnes de la formació de persones adultes). Mª Dolors Santiveri, del Centre de Formació d’Adults de Tàrrega per l’obra “Bicicleta tot l’any”
  Expressió fotogràfica. “Com ens movem?”
  • Grup-7 (Pares i Mares). Fotografia la mobilitat sostenible, segura i saludable. Jaume Charles, pare d’un/a alumne/a de l’escola Comtes de Torregrossa d’Alcarràs.
  Fitxa descriptiva activitat didàctica. Aproximació didàctica a la mobilitat sostenible.
  • Grup-8 Article d’opinió (Professorat) Montse Melgosa professora del Col·legi Sagrada Família de Lleida per l’activitat que ha titulat “Mou el cul”.

  Tallers de lectura d’escriptors lleidatans per a alumnes de primària, secundària i batxillerat.

  Per acompanyar el certamen i amb l’objectiu de participar un any més de les activitats de Sant Jordi, l’ATM de Lleida i el departament d’Ensenyament han organitzat durant tot el matí uns tallers de lectura en què escriptors lleidatans han llegit fragments d’obres seves a diversos grups d’alumnes de primària, secundària i batxillerat. Aquestes lectures s’han efectuat a bord d’un autobús històric de l’any 1966 que ha estat ubicat al C/ Vila de Foix, al costat de l’IEI. Han participat en aquests tallers de lectura: Toñy Castillo, Laura Bernis , Marcel Bonet i Josep Ignasi Revés.


  L’ATM de Lleida fomenta la mobilitat sostenible a l’escola a través del concurs ‘Parada Literària’

  [Tornar a Notícies]

   
  Pl. Espanya, 3 entresòl - 25002 - Lleida