Iconos cabecera

Destaquem

  Viatjar en cotxe és entre 7 i 17 vegades més car que fer-ho en transport públic, i l’estalvi de temps entre 2 i 27 minuts. (19/09/2017)

  • És una de les principals conclusions extretes a la VII cursa de transports organitzada avui per la PTP i l'ATM en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017.
  • El trajecte en bus des d’Alcarràs, Almacelles i Corbins s’ha fet amb una diferència de temps menor a 15 minuts respecte el cotxe. L’únic trajecte fet amb bicicleta, ha obtingut el menor temps respecte els modes competidors: cotxe i bus.
  • El trajecte de Mollerussa en bus es fa amb només 9 minuts de diferència respecte el cotxe i suposa un estalvi econòmic aproximat de 400€ al mes i de la meitat d’emissions.

  L'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida, en col·laboració amb l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), els ajuntaments lleidatans participants i dues voluntàries des d’Almacelles, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, han organitzat avui la VII Cursa de Transports de l'Àrea de Lleida.

  Aquesta cursa és una de les activitats que se celebren anualment a l’àrea de Lleida, en el marc de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible que va començar el 16 de setembre i s’allargarà fins al proper divendres 22, coincidint amb la celebració mundial del “Dia sense Cotxes”.

  A la VII Cursa de Transports de l'Àrea de Lleida el bus ha competit amb el cotxe privat des de 9 municipis fins a la capital del Segrià. Els ajuntaments que han participat són: Alcarràs, Alfarràs, Almacelles, Alpicat, Balaguer, Corbins, Mollerussa, Rosselló i Torrefarrera.

  Addicionalment ha participat la bicicleta des de Rosselló, que s’ha proclamat guanyadora del trajecte entre Rosselló i Lleida, arribant fins i tot 2 minuts abans que el cotxe.

  Repercutint els costos reals; el cotxe costa entre 7 i 17 vegades més per quilòmetre que l'autobús en l'accés a Lleida, imputant les despeses d'amortització del vehicle, manteniment, impostos, assegurances i dues hores d'aparcament; i considerant l'ús de la T10/30 integrada, el títol de transport més utilitzat a l’Àrea de Lleida.

  Desenvolupament de la Cursa

  La sortida de les curses s’ha fet des de la porta dels respectius ajuntaments entre les 08.30 i les 09.40 hores, i els participants, 25 persones, han arribat successivament entre les 09.30 i les 10.30 hores a un punt de trobada comú ubicat a la Delegació del Govern a Lleida, on s’ha fet una lectura dels resultats més destacats.

  Com a novetat d’enguany,s’ha pogut seguir la posició dels participants en temps real, gràcies a l’aplicació Followmee. Els concursants havien d’instal·lar-se l’app i en tot moment s’ha pogut visualitzar en una pantalla al punt d’arribada i per Internet, un mapa amb la posició real actualitzada a cada minut de cada mode de transport i municipi participant.

  20170919- Nota de premsa_Balanç VII Cursa de transports a Lleida (687 kB)

  Viatjar en cotxe és entre 7 i 17 vegades més car que fer-ho en transport públic, i l’estalvi de temps entre 2 i 27 minuts.

  [Tornar a Notícies]

   
  Pl. Espanya, 3 entresòl
  25002 Lleida
  Contactar
  e-NOTUM Notificacions Electròniques