Iconos cabecera

Destaquem

  Entrega de premis de la 7a edició de la Parada Literària (25/04/2018)

  L'ATM va lliurar el passat St. Jordi els premis de la 7a edició del Concurs Escolar Parada Literària, en un acte celebrat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida. Els guanyadors de les diferents categories han estat els següents:

  Expressió artística. “Ens movem en colors: dibuixa el transport públic”

  • Grup-1 (Cicle Mitjà). Dibuix sobre el món del transport de persones. Tècnica lliure. Aroa Dalmau, alumna de 4t de primària de l’Escola El Timó de Sidamon

  • Grup-2 (Cicle Superior). Expressió plàstica lliure sobre la mobilitat sostenible. Dan Gómez Maya, alumne de 6è de primària de l’escola Joan Maragall, de Lleida.


  Expressió literària. Prosa. “Cròniques d’a bord: el transport públic en 40 línies”

  • Grup-3 (1r Cicle d'ESO). Redacció. Joan Freixenet, alumne de 1r d’ESO de l’Institut d’Alpicat per l’obra “La línia 315, La història d’una història”

  • Grup-4 (2n Cicle d'ESO). Redacció. Núria Molné Franquesa, alumna de 3r d’ESO de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega.


  Expressió escrita. “Què faries per millorar el model de mobilitat de la teva ciutat?”

  • Grup-5 (Batxillerat i Cicles Formatius). Laia Buchaca, alumna de 2n de batxillerat de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega per l’obra “El transport sostenible en l’àmbit educatiu”


  Expressió escrita. “Redacció lliure sobre la mobilitat sostenible”

  • Grup-6 (Alumnes de la formació de persones adultes). Marta Capdevila, alumna del Centre de Formació d’Adults de Tàrrega per l’obra “Travessia en autobús”


  Fitxa descriptiva activitat didàctica. Aproximació didàctica a la mobilitat sostenible.

  • Grup-8 Article d’opinió (Professorat) Roser Jurado i Regué, professora de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega per l’activitat titulada “Mou-te i viuràs històries increïbles”.


  En la 7a edició, hi ha pres part més de 200 alumnes de 8 centres educatius de la província de Lleida.

  Des de fa 5 anys, l’acte d’entrega de premis s’emmarca dins de la festivitat de Sant Jordi. Situant l’entrega de premis en el marc de la Diada, es dóna una major visibilitat al premi, ja que aquesta és la jornada literària per excel·lència del país; contribuint des de l’escola i des d’un ens públic, com és l’ATM de Lleida, a la implicació de les noves generacions no només en la festa, sinó en el gust, l’estimació i l’afició per l’expressió literària i artística.

  L’acte de lliurament de premis ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, a banda de representats d’Autocars Gamón, Autobusos de Lleida, Alsa i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, col·laboradors d’aquesta activitat.

  Durant la seva intervenció, la presidenta del Comitè Executiu de l’ATM de Lleida i directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, ha agraït la implicació de la comunitat educativa en aquest projecte pedagògic i la voluntat de treballar els valors de la sostenibilitat des de l’escola per tal que els infants d’avui puguin gaudir demà d’un entorn millor i assolir un canvi d’hàbits en quant als patrons de mobilitat.

  Per acompanyar el certamen i amb l’objectiu de participar un any més de les activitats de Sant Jordi, l’ATM de Lleida i el departament d’Ensenyament han organitzat durant tot el matí uns tallers de lectura en què escriptors lleidatans han llegit fragments d’obres seves a diversos grups d’alumnes de primària. Aquestes lectures s’han efectuat a bord d’un autobús històric de l’any 1966 que ha estat ubicat al C/ Vila de Foix, al costat de l’IEI. Han participat en aquests tallers de lectura: Toñy Castillo i Laura Bernis.

  Entrega de premis de la 7a edició de la Parada Literària

  [Tornar a Notícies]

   
  Pl. Espanya, 3 entresòl
  25002 Lleida
  Contactar
  e-NOTUM Notificacions Electròniques