Iconos cabecera

Destaquem

  Entrega de premis de la 8a edició de la Parada Literària (25/04/2019)

  L’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l’Àrea de Lleida va lliurar dimarts els premis de la 8a edició del Concurs Escolar Parada Literària, en un acte celebrat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

  Els guanyadors de les diferents categories han estat els següents:

  Expressió artística. “Ens movem en colors: dibuixa el transport públic”.
  Categoria 1 – Cicle mitjà.
  Premiat: Escola Els Set Focs de Bellaguarda.
  Accèssit: Col·legi Mare de Déu del Socós d’Agramunt

  Expressió artística. “Ens movem en colors: dibuixa el transport públic”.
  Categoria 2 – Cicle superior.
  Escola Cervantes de Lleida

  Expressió literària. Prosa. “Cròniques d’a bord: el transport públic en 40 línies”
  Categoria 3 – 1r cicle d’ESO.
  INS La Mitjana de Lleida

  Expressió literària. Prosa. “Cròniques d’a bord: el transport públic en 40 línies”.
  Categoria 4 – 2n cicle d’ESO.
  INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega

  Expressió escrita. “Què faries per millorar el model de mobilitat de la teva ciutat?”
  Categoria 5 – Batxillerat i cicles formatius.
  INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega per l’obra “La solució està en les nostres mans”.

  Expressió escrita. “Redacció lliure sobre la mobilitat sostenible”.
  Categoria 6 – Alumnes de la formació de persones adultes.
  CFA Tàrrega de Tàrrega per l’obra “Espardenyes estampades”

  Expressió fotogràfica. “Com ens movem?”
  Categoria 7 – Pares i mares.
  Queda desert perquè no hi ha hagut participació.
  Consistia a presentar una fotografia sobre la mobilitat sostenible.

  Categoria 8 – Professorat
  Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega per l’activitat “Paraules i històries”.

  El concurs Parada Literària forma part d’un projecte pedagògic, integral i transversal que té com a objectiu fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat en bicicleta i a peu, en definitiva, la mobilitat sostenible i segura entre tota la comunitat educativa –alumnes, pares i mares i professors- per desplaçar-se habitualment per la ciutat i, especialment, fins a l’escola i l’institut.

  En aquest sentit, cal destacar que la temàtica dels treballs gira entorn de la mobilitat sostenible, el transport públic i la reflexió sobre els models imperants de mobilitat en la societat, incloent així la mobilitat sostenible i segura dins dels projectes pedagògics dels centres i dels currículums educatius.

  En aquesta edició, hi ha pres part més de 200 alumnes de 9 centres educatius de la província de Lleida i enguany l’alumne guanyador, a més a més del premi individual ha fet guanyar al seu grup classe una sortida.

  • Categoria 1 - Cicle mitjà: Sortida a Balaguer per visitar la ciutat i el Centre d’Interpretació de l’Or.

  • Categoria 2 - Cicle Superior: Sortida a Mollerussa, visita guiada a l’ Espai Cultural dels Canals d'Urgell i al Museu Vestits de Paper.

  • Categoria 3 - 1er cicle ESO: Sortida a La Pobla de Segur, visita al Conjunt Modernista Casa Mauri i l’Espai Raier.

  • Categoria 4 - 2n cicle ESO: Sortida a Àger i visita del Centre d'Observació de l'Univers.

  • Categoria 5 - 1r/2n batxillerat i cicles formatius: Sortida a Cervera, visita del casc antic i del Museu Marc Màrquez.


  Des de la 4a edició, l’acte d’entrega de premis s’emmarca dins de la festivitat de Sant Jordi. Situant l’entrega de premis en el marc de la Diada, es dóna una major visibilitat al premi, ja que aquesta és la jornada literària per excel·lència del país; contribuint des de l’escola i des d’un ens públic, com és l’ATM de Lleida, a la implicació de les noves generacions no només en la festa, sinó en el gust, l’estimació i l’afició per l’expressió literària i artística.

  L’acte de lliurament de premis ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella i el Cap de secció de Serveis Educatius i Formació Permanent, Francesc Blanch, a banda de representats d’Autocars Gamón, Autobusos de Lleida, Alsa, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Autocars Agramunt i col·laboradors d’aquesta activitat.

  Durant la seva intervenció, la presidenta del Comitè Executiu de l’ATM de Lleida i directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, ha agraït la implicació de la comunitat educativa en aquest projecte pedagògic i la voluntat de treballar els valors de la sostenibilitat des de l’escola per tal que els infants d’avui puguin gaudir demà d’un entorn millor i assolir un canvi d’hàbits en quant als patrons de mobilitat.

  Per acompanyar el certamen i amb l’objectiu de participar un any més de les activitats de Sant Jordi, l’ATM de Lleida i el departament d’Ensenyament han organitzat durant tot el matí uns tallers de lectura en què escriptors lleidatans han llegit fragments d’obres seves a diversos grups d’alumnes de primària, ESO i batxillerat. Aquestes lectures s’han efectuat a bord d’un autobús històric de l’any 1966 que ha estat ubicat al C/ Vila de Foix, al costat de l’IEI. Han participat en aquests tallers de lectura: Toñy Castillo, Laura Bernis, Elvira Costa, Francesc Culleré i Josep Borrell.

  Entrega de premis de la 8a edició de la Parada Literària

  [Tornar a Notícies]

   
  Pl. Espanya, 3 entresòl
  25002 Lleida
  Contactar
  e-NOTUM Notificacions Electròniques