Iconos cabecera

Destaquem

  Nou servei de bus exprés entre Alpicat i Lleida (17/06/2019)

  La línia de bus d’altes prestacions entrarà en servei el pròxim 25 de juny amb un increment de les freqüències que permetrà disposar d’un bus cada hora en els dos sentit.

  Aquesta serà la quarta línia de la xarxa exprés.cat de la demarcació de Lleida.

  El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcalde l’Alpicat, Joan Gilart, han presentat aquest matí la nova línia de bus exprés entre Alpicat i Lleida, que entrarà en servei el pròxim 25 de juny. El nou servei exprés.cat e4 incrementarà les freqüències i les prestacions de la línia actual. Amb aquesta ja seran quatre les línies d’altes prestacions que s’han implantat a les comarques de Lleida, després de la que comunica Cervera, Tàrrega i Lleida (implantada l’any 2014 i amb 220.000 viatges/any), la d’Alfarràs – Lleida (2015 i 310.000 viatges/any) i la d’Alcarràs – Lleida (2017 i 143.000 viatges/any). A nivell de Catalunya, serà la línia exprés número 40.

  Gavín ha destacat que els serveis exprés.cat “introdueixen un concepte nou de transport públic perquè defineixen un servei més atractiu, amb més qualitat i amb més freqüències per cobrir millor la demanda”. En el cas d’Alpicat, “hem construït un servei millorat en quantitat, en qualitat i amb més intermodalitat amb el tren. Això fa que sigui una peça important del transport públic de Rodalies de Lleida perquè quan es parla de Rodalies es pensa únicament en el tren però les rodalies des de l’òptica del transport públic de Lleida són una bona combinació entre les línies que opera Renfe, la que opera Ferrocarrils de la Generalitat i tot un estol de línies de bus exprés i altres de transport públic per carretera que connecten les ciutats amb tot el seu territori”, ha explicat. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha detallat que les línies exprés han permès incrementar els usuaris del bus en els territoris on s’han implantat en un 22% de mitjana. “El bus exprés és una aposta decidida del Govern pel transport públic, que millora la mobilitat i la qualitat de l’aire”, ha reblat.

  L’alcalde d’Alpicat, de la seva banda, ha agraït la posada en servei del bus exprés, “perquè era una demanda del territori i hem aconseguit més freqüències i reforçat la parada de l’alta velocitat”.

  El nou bus exprés reforçarà les franges horàries de dilluns a divendres feiners amb 7 noves expedicions de manera que l’oferta actual passarà a ser de 17 serveis en sentit Lleida i 18 en sentit Alpicat. Així, s’aconseguirà que entre setmana la línia disposi d’una freqüència de pas d’un bus cada hora tant en un sentit com en l'altre. Del total d’expedicions d’entre setmana, 3 d’anada i 3 de tornada permeten la intermodalitat amb els serveis ferroviaris d’alta velocitat, així com d’altres serveis ferroviaris. Els dissabtes feiners l’oferta passa de 9 anades i 8 tornades a ser d’11 freqüències per sentit.

  A més, s’incorpora una nova parada a Hostal del Lluc – Urbanització, tant d’anada com de tornada. En una primera fase, aquesta parada la faran 5 expedicions en sentit Lleida i totes les expedicions en sentit Alpicat. En una segona fase, s’hi col·locarà un polsador de manera que la parada es farà a la demanda. Això permetrà millorar l’explotació de la línia ja que el bus únicament modificarà el seu recorregut si un usuari ho demana.

  La conversió de l’actual línia regular en una línia de bus exprés aporta altres millores, com l’estètica dels pals de parada i marquesines existents, que s’han arreglat i s'han identificat amb els colors de la xarxa exprés.cat. També s'ha millorat la senyalització tant horitzontal com vertical de les parades d’Alpicat. Pel que fa als vehicles, n’hi haurà un que tindrà la imatge diferenciada de l’exprés.cat i que cobrirà pràcticament la totalitat de les expedicions. Els vehicles seran totalment accessibles i disposaran de Wi-Fi.

  Podeu consultar els nous horaris en el document adjunt.

  L128-E4 Lleida-Alpicat interurbana 2019-06-03 (203 kB)

  Nou servei de bus exprés entre Alpicat i Lleida

  [Tornar a Notícies]

   
  Pl. Espanya, 3 entresòl
  25002 Lleida
  Contactar
  e-NOTUM Notificacions Electròniques