Iconos cabecera

Destaquem

  Cursa de Transports 2019 de l’Àrea de Lleida (17/09/2019)

  Demà 18 de setembre de 17h a 18h celebrem la 1a Cursa de Transports Urbana en format gimcana i la 9a Cursa de Transports Interurbana de l'Àrea de Lleida, coordinada per l’ATM de l’Àrea de Lleida, la Generalitat de Catalunya i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP). La cursa de transports és un esdeveniment de la Setmana Europea de la Mobilitat on diverses persones realitzen desplaçaments entre un origen i una destinació comuns, utilitzant diversos mitjans de transport, amb l’objectiu de comparar-ne el cost, l’impacte ambiental i el temps de viatge de cadascun. No és tracta d’una competició de velocitat sinó la simulació d’un desplaçament laboral, d’estudis o de tràmits, respectant les normes de circulació i utilitzant correctament el transport públic.

  1a Cursa de Transports Urbana.

  Enguany i per primer cop a Lleida es dur a terme una cursa en format gimcana pels carrers de la nostra ciutat. Cada participant utilitza un o més mitjans de transport diferents per tal de cobrir el mateix recorregut de diferents maneres amb l’objectiu d’observar les variacions en temps i emissions que això comporta, a més d’acumular punts al llarg del recorreguts.
  S’aconsegueixen punts en funció del temps, i del número de llocs visitats i s’aconsegueixen punts extra per altres aspectes: mitjà de transport saludable, mitjà de transport segur, mitjà de transport amb baixes emissions i intermodalitat.
  No és obligatori passar per tots els punts, però si que s’ha de fer en el següent ordre: Plaça de l’Escorxador > Campus de Cappont > Plaça Sant Joan > Estació de trens > Escola Oficial d’Idiomes > Hospital Arnau de Vilanova > Plaça de l’Escorxador.
  A cada punt de visita hi haurà una persona de la organització, que enregistrarà la vostra hora de pas. A l’arribada de tots els participants calcularem tots els punts.


  9a Cursa de Transports Interurbana.

  Paral·lelament al desenvolupament de la cursa urbana, es dur a terme els recorreguts interurbans des de les portes dels Ajuntaments (Torrefarrera i Mollerussa en l’edició d’enguany) fins a la plaça de l’Escorxador de Lleida, en un recorregut interurbà que compararà costos, emissions, consum energètic, impactes i temps de viatge d’un mateix itinerari en cotxe, en transport públic i en bicicleta.
  L’arribada d’aquestes rutes està pensada per a coincidir amb el final del recorregut circular urbà i hauran d’arribar a la Plaça de l’Escorxador abans de les 18:00h. Calculem que entre les 17:25h i les 18:00h arribaran a l'Escorxador si no hi ha cap incidència.

  [Tornar a Notícies]

   
  Pl. Espanya, 3 entresòl
  25002 Lleida
  Contactar
  e-NOTUM Notificacions Electròniques