Iconos cabecera

L’Alt Pirineu i Aran s'integrarà al sistema tarifari (13/05/2022)

L’Alt Pirineu i Aran s'integrarà al sistema tarifari durant aquest any 2022. Ho ha anunciat aquest dijous la directora de Territori i Mobilitat de la Generalitat i presidenta de l’ATM Lleida, Mercè Rius, durant una reunió amb els directors i gerents dels consells comarcals.

L’Alt Pirineu i Aran comprèn les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. És un territori on hi viuen prop de 74.000 persones, que amb la integració tarifària amb el conjunt de la demarcació de Lleida es podran desplaçar per tota la zona integrada amb diferents modes de transport públic i amb una única targeta, amb la possibilitat de fer transbordaments en un mateix desplaçament. Podran utilitzar els serveis urbans, els autobusos interurbans i la línia RL2 de Ferrocarrils de la Generalitat que uneix Lleida i La Pobla de Segur.

La incoporació de les noves comarques al sistema suposarà un acord amb l’ATM Lleida per a la utilització del conjunt de titols integrats. S’està treballant en la determinació de la nova zonificació i determinació de tarifes que en tot cas suposarà un descompte important respecte les tarifes actuals a banda de permetre la intermodalitat.

A hores d’ara, l’àrea integrada de l’ATM Lleida diposa de dues zones tarifàries i està formada per la Noguera, les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la Segarra, amb una població de més de 360.000 habitants i 149 municipis. Amb l’Alt Pirineu i Aran, el sistema augmentarà fins als 434.000 habitants i més de 200 municipis.

L’àmbit de l’ATM Lleida disposa des del 2008 de la targeta sense contacte, que es pot recarregar al Centre d’Atenció al Client de l’ATM Lleida, als punts de venda de les poblacions de l’àrea integrada o a bord d’autobusos interurbans.

[Tornar a Notícies]

 
Pl. Espanya, 3 entresòl
25002 Lleida
Contactar
e-NOTUM Notificacions Electròniques