Iconos cabecera

Destaquem

  Comunicat sobre l'accés de patinets elèctrics al transport públic (01/02/2023)

  La posició de l’ATM Lleida sobre l’accés dels patinets elèctrics en el transport públic és aplicar un criteri de prudència i, donat l’incident ocorregut al passat mes de novembre en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya - FGC, recomanem una prohibició temporal d’accés als autobusos de transport públic dels patinets elèctrics o altres vehicles de mobilitat personal des de l’1 de febrer i durant un període de 6 mesos. Cal destacar que el Departament de Territori ha dictat instruccions en aquest sentit pels serveis de transport públic de viatgers de la seva titularitat, també ha estat adoptada aquesta mesura als serveis de metro, tramvia i autobús de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com a Rodalies RENFE i FGC.

  Durant aquest temps, es realitzarà un estudi per determinar en el seu cas les condicions ús i accés amb seguretat als serveis de transport públic i mentre no es disposi d’aquest es mantindrà aquesta recomanació. Abans d’autoritzar-lo s’han de tenir garanties i saber si és segur o no portar-ho dintre dels vehicles de transport i de quina manera.

  Recordar a les persones usuàries que les condicions generals d’utilització del transport públic no permet l’accés als vehicles de transport d’elements que poden comportar perill o siguin potencialment perillosos per a les persones usuàries, el personal que treballa en el servei de transport públic o bé que puguin comportar danys als vehicles i les instal·lacions.

  Donat els antecedents i a l’espera de les conclusions que ajudin a prendre una decisió definitiva, es podria considerar en aquesta categoria el patinet elèctric i, s’ha decidit aplicar el principi de seguretat preventiva que ha de prevaldre per als operadors quant a la protecció de les persones usuàries i treballadores dels serveis públics de transport.

  [Tornar a Notícies]

   
  Pl. Espanya, 3 entresòl
  25002 Lleida
  Contactar
  e-NOTUM Notificacions Electròniques